Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου διαθέτει ένα πολύ καλό δυναμικό, τόσο μαθητών όσο και καθηγητών, παρουσιάζοντας στα χρόνια λειτουργίας του πλούσιο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό έργο.




Το σχολείο οργανώνει συναυλίες με όλα τα είδη μουσικής και έχει αποσπάσει πολλά πρώτα βραβεία σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.



Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΤ1(«Αρχονταρίκι» και «Έχει γούστο») και του TRT (παρουσίαση βραβευμένων μουσικών συνόλων).

Μέσα από το σύστημα αδελφοποιήσεων και προγραμμάτων κινητικότητας έχει ταξιδέψει στη Γαλλία, στην Κωνσταντινούπολη, στη Βουλγαρία και στην Οδησσό της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ενισχύοντας ηθικά τον εκεί Ελληνισμό.

Τέλος το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει καταξιωθεί στο εσωτερικό και εξωτερικό και έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του.

Τα μουσικά σύνολα του σχολείου

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου επιλέγουν και συμμετέχουν σε ένα από τα μουσικά σύνολα, φωνητικά ή ορχηστρικά, που λειτουργούν στο σχολείο. Αποκτούν μ'αυτόν τον τρόπο ισχυρότερους δεσμούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ τους απολαμβάνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές διαδικασίες. Τα μουσικά σύνολα του σχολείου μας έχουν επανειλημμένως διακριθεί με πρώτα βραβεία σε πανελλήνιο επίπεδο, επί σειρά ετών.



ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου λειτουργεί από το 1997 ως Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ αργότερα προστέθηκαν και λυκειακές τάξεις. Σήμερα στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα στις τάξεις του γυμνασίου και 9 τμήματα στις λυκειακές τάξεις, ενώ διδάσκονται και οι τρεις κατευθύνσεις.

Το σχολείο στεγάζεται στο δικό του κτίριο από τον Οκτώβριο του 2006. Μέχρι τότε φιλοξενήθηκε στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου (1997-1999) και σε σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή της Ν.Ιωνίας προς Φυτόκο (2000-2006), προσφορά του Δήμου Ν. Ιωνίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Το νέο κτίριο διαθέτει ξεχωριστή πτέρυγα για τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, με ειδικά διαμορφωμένους ακουστικά χώρους (studios) για το σκοπό αυτό, καθώς και υποδομές που διευκολύνουν τη λειτουργία του ως μουσικού σχολείου.

Πρώτη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου ανέλαβε η κα Ευανθία Πέτρου η οποία υπηρέτησε το σχολείο από τη θέση αυτή επί μία δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή της τον Ιούνιο του 2007. Στη συνέχεια ως αναπληρώτρια διευθύντρια για σύντομο χρονικό διάστημα (Ιούνιος 2007- Δεκέμβριος 2007) και μέχρι τον ορισμό νέου διευθυντή, ανέλαβε η κα Ευσταθία Γκαβαλέκα. Το Δεκέμβριο του 2007, μετά από κρίσεις διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, ορίστηκε και ανέλαβε ως νέα διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου η κα Βασιλική Δρεπανιώτου.


MOUSIKO SXOLEIO SLIDES